Детето, живяло в кокошарник във Врачанско, било в изключителен риск - не

...
Детето, живяло в кокошарник във Врачанско, било в изключителен риск - не
Коментари Харесай

Детето, живяло в кокошарник във Врачанско, било в изключителен риск

Детето, живяло в курник във Врачанско, било в извънреден риск - не единствено физически, само че и душевен, разяснява пред БНР шефът на Агенцията за обществено подкрепяне Надя Танева.

" Психическата контузия, която остава у детето, е доста по-жестока и следва много работа за превъзмогването ѝ ", показва Танева. Тя се ангажира Агенцията за обществено подкрепяне да направи всичко допустимо да поддържа детето, близкия фамилен кръг, учебното заведение, с цел да може съответно да преодолее тези контузии.

Танева разясни, че в това време ще се работи и с биологичната майка и пастрока на детето, с цел да се ревизира техния наставнически потенциал, както и да се откри каква е повода да се стигне до това състояние.

" Обект на инспекция ще бъдат и дейностите на обществените служащи, с цел да се откри дали е имало безучастие от тяхна страна ", призна шефката на Агенцията за обществено подкрепяне. Тя призна, че все още не може да даде отговор дали детето би могло и по кое време да се върне в фамилна среда.

" Това е един доста дълъг развой, който желае доста деликатно изследване - най-малко 6 месеца ще е този интервал ", добави Надя Танева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР